יום שישי, 17 באפריל 2009

הלחם של תמר

בהגיענו לקיצו של חול המועד, אין רגע חגיגי יותר להציג את הלחם של תמר. מבחינתנו, זה הפך ללחם המשפחתי שלנו. אנחנו כמעט ולא קונים יותר לחם אחר. הוא כל כך טעים שלא משתווה לשום לחם אחר.

הלחם של תמר

חומרים
בצק
2 כוסות מים
2 ביצים
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כוס סוכר קנים / סוכר רגיל
3/4 כוס שמן
1 שקית שמרים יבשים
1.5 כוסות קמח לחם / קמח לבן
0.5 כוס קוואקר
1.5 כוסות קמח מלא
1.5 כוסות קמח כוסמין
2 כוסות קמח שיפון


** אפשר לשחק עם סוגי הקמחים, כל עוד משתמשים ב-1.5 כוסות קמח לחם / קמח לבן ושומרים על 7 כוסות קמח סך הכל. שתי וריאציות הבאות, למשל, גם טעימות מאוד:
~1.5 כוסות קוואקר
3.5 כוסות קמח מלא
0.5 כוסות קמח שיפון
~0.5 כוסות קוואקר
2 כוסות קמח מלא
3 כוסות קמח כוסמין / קמח שיפון

** אפשר להוסיף צימוקים, אגוזים, בצל יבש, עגבניות מיובשות וכל העולה על רוחכם.


כך נכין
  1. מעבדים את כל החומרים על ידי הוספתם אחד אחד לפי סדר הופעתם בפירוט הבצק.
  2. חשוב לא ללוש את הבצק יותר מדי - אני לא לשה כלל, רק מערבבת הכל באמצעות כף עץ עד קבלת בצק אחיד.
  3. מכסים את הקערה עם הבצק בנייר כסף ומכניסים למקרר לפחות ללילה.
  4. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  5. בעדינות מחלקים את הבצק לשני חלקים (בידיים מקומחות), ואת כל חלק מותחים על תבנית מקומחת קלות עד קבלת הכיכר (אפשר לעשות לחמניות או להשתמש בתבניות ללחם). שוב, חשוב מאוד לא ללוש יותר מדי את הבצק שתפח -אני גם בשלב הזה לא לשה אותו.
  6. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות.
  7. מוציאים מהתנור.
  8. משאירים את כיכרות הלחם בתבנית האפיה לצינון מלא.
  9. אפשר לאחסן כיכר אחת במקפיא.
זהו הלחם הכי קל שאי פעם הכנתי. לא הייתי בטוחה שהבנתי נכון, עד שלא ניסיתי לאפות אותו. הייתי בטוחה שחייבים להתפיח את הבצק בשיטה הנושנה. מי שמע על כך שמתפיחים בצק בקירור ולא בחימום?! עובדה! הלחם יוצא כל כך טעים שבאמת מלקקים אצבעות. והכמות מספיקה לנו לכמה ימים טובים. במכונת לחם, שהשתמשנו בה עד כה, הכיכר הייתה בקושי מספיקה ליום-יומיים.

בתיאבון! תמר היקרה, שוב תודה על המתכון המעולה! נזכרים בך כמעט בכל ביס מהלחם...:)

If you are interested in this recipe, please let me know. I will be happy to translate it for you..:)

אין תגובות:

Related Posts with Thumbnails