יום שני, 1 בספטמבר 2008

שולחן הקינוחים של החגיגה הראשונה שלך

היה כל כך כייף לתכנן, להתחבט, לנסות וגם לאפות, גם אם בלילות...

עוגת יום ההולדת היא העוגה שהדאיגה אותי הכי הרבה. אני לא חובבת גדולה של עוגות שוקולד גם אבא שלך לא הכי הכי אוהב אותן, כך שכשהוא אמר לי שעוגת שוקולד היא העוגה האולטימטיבית לימי ההולדת, הרמתי גבה...:) "אצלנו העוגה אולטימטיבית היא עוגת פירות", הזכרתי לו. וגם לא הייתי רוצה להפוך עוגת שוקולד למשהו שמצפים לו כל השנה. אני לא נגד עוגות שוקולד, אך אני כן מאמינה שאם הופכים משהו לכה חגיגי, איפשהו מגבירים את החשק כלפיו. אז החלטתי להשאר עם הקונספט של עוגת פירות. כמובן, כל זה ישתנה אם תחפוץ בכך בבוא העת...:)

עוגת שזיפים בקרם שמנת

חומרים
בצק
1 שמנת חמוצה 15%
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
1/4 2 כוסות קמח

שזיפים
10 שזיפים חתוכים לרבעים לאורך (או כל פרי אחר בהתאמה)
3 כפות אלכהול (ברנדי, רום, וויסקי)

קרם
2 שמנת חמוצה 27%
3 כפות סוכר

תבנית קפיצית או מתפרקת בקוטר של 26 ס"מ

כך נכין

  1. מעבדים את כל החומרים על ידי הוספתם אחד אחד לפי סדר הופעתם בפירוט הבצק.
  2. מהדקים בידיים את הבצק לתחתית התבנית העגולה, משומנת היטב (אני בדרך כלל משמנת בחמאה או בשמן).
  3. מכניסים לתנור ואופים כ-10-15 דקות ב-180 מעלות.
  4. בינתיים מכינים את השזיפים - חותכים אותם לרבעים ומערבבים באלכוהול. אם יש זמן, כדאי להכין את השזיפים זמן מה מראש, כדי שיהיו ספוגים היטב באלכוהול.
  5. מוציאים את הבצק מהתנור. מקטינים את החום של התנור ל-170 מעלות ובינתיים מכבים אותו.
  6. מניחים את השזיפים בעדינות על הבצק. כדאי להכניס אותם קצת לעומק הבצק (להפעיל קצת כוח) - לא יותר מדי, פשוט כדי שיתפסו. לא להבהל אם הבצק נסדק טיפה.
  7. מכניסים בחזרה לתנור ואופים עוד כשעה. לבדוק את מוכנות העוגה בקיסם אוזניים או במזלג במרכזה.
  8. מצננים לחלוטין את העוגה.
  9. להכנת הקרם, מקציפים את השמנת עם הסוכר עד שהקרם עומד כשהופכים את הקערה.
  10. מצפים את העוגה בקרם.
  11. משאירים את העוגה המצופה כשעה-שעתיים מחוץ למקרר, ואז מכסים בניילון נצמד או בנייר אלומיניום ומכניסים למקרר.
  12. כדאי להכין את העוגה כיממה לפני הגשתה.
  13. לפני ההגשה, להעביר סכין חדה בין דפנות התבנית לבין העוגה ולשחרר מהתבנית.
  14. כדאי להגיש קרה.
האמת שיצאה עוגה מדהימה לטעמי. השילוב בין השזיפים המתוקים לבין השמנת החמוצה הוא פשוט פנטסטי! הרכבתי אותה משתי עוגות שונות. התחתית היא מעוגת שמנת שאמא שלי הייתה מכינה כשהייתי קטנה. קרם שמנת הוא הקרם הסודי של אמא שלי ושלי - במקור הוא שייך לסלט פירות. קצת דאגתי לגבי הקירור, ואם היא תשרוד בכלל את הוצאתה לדרכים. אז עשיתי נסיונות - אתה עזרת. התלווית אלי לגינה הקטנה באחד הימים היותר חמים בערך בשעות של החגיגה לבדוק אם העוגה תשרוד...:) ליתר הבטחון, הקפאתי אותה לשעה בערך לפני שיצאנו מהבית, ועד הגשתה שמרתי עליה, כמו גם על כל הקינוחים האחרים, בצידנית עם קרח.

עוגיות סוכר / עוגיות חמאה

את המתכון לעוגיות חמאה לקחתי מהבלוג Chasing Cheerios.

חומרים
בצק
1/2 3 כוסות קמח
1/4 כפיות מלח
1 כפית אבקת אפיה
230 גר' חמאה רכה במקצת (בטמפרטורת החדר). אם אין זמן, אפשר קצת לרכך אותה במיקרוגל. להזהר שלא תהיה רכה מדי.
1/2 1 כוס סוכר
2 ביצים
1 סוכר וניל

כך נכין
  1. מערבבים ביחד קמח, מלח ואבקת אפיה.
  2. בקערה נפרדת מקציפים במיקסר ידני (במוטות קצפת) חמאה וסוכר עד תערובת אוורירית ועדינה (כ-5 דקות).
  3. מוסיפים ביצים וסוכר וניל לחמאה המוקצפת ומקציפים שוב עד קבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד קבלת בצק אחיד.
  5. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מכניסים כל חלק לשקית ניילון ומכניסים למקרר למשך כשעה עד שהבצק מתקשה מספיק, כדי שיהיה אפשר לרדד אותו. אם חסר זמן, אפשר להקפיא את הבצק לכעשרים דקות.
  6. מרדדים בצק על משטח מקומח קלות לעובי 1 ס"מ. כדאי להפוך את הבצק מדי פעם כדי שלא ידבק למשטח.
  7. חותכים עוגיות באמצעות חותכן עוגיות מקומח ומניחים אותן על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
  8. מאחסנים את העוגיות הלא אפויות במקרר ל-10-15 דקות. הקירור מקרר את הבצק ומונע מהעוגיות לאבד את צורתן במהלך האפיה.
  9. מוציאים את העוגיות מהמקרר. אפשר לפזר עליהן סוכר.
  10. מכניסים לתנור ואופים עוגיות 10 דקות ב-180 מעלות, עד שקצות העוגיות מזהיבים.
  11. מוציאים את העוגיות.
  12. משאירים אותן כמה דקות בתבנית האפיה ואז מעבירים אותן לרשת להמשך צינון.
  13. אפשר לאחסן את העוגיות בקופסא רגילה. לא חייבים להשמר בקירור.
  14. אפשר לצפות את העוגיות ב-Royal Icing (המתכון כאן).
החלק הכי קשה בהכנת העוגיות היה למצוא חותכן בצורת מספר 1. לא מצאתי! פשוט לא יאומן עד כמה לפעמים קשה למצוא דווקא את הדברים הפשוטים. לא מוכרים חותכני מספרים בנפרד. רק כל המספרים ובמחיר מופקע של 100 ש"ח?! אז התנהגתי כמו שאני תמיד מתנהגת כשאני נתקלת בדרכים ללא מוצא - עשיתי עיניים לאבא שלך...:) מעשה שהוא לא מסוגל לעמוד בפניו. וזה ישירות מביא לפתרון יצירתי. קנינו חותכני צורות. הוא בחר צורה כלשהי.... ופשוט הפך אותה ל-1. גאוני ופשוט!

והחלק הכי מדהים - אתה כל כך אהבת את העוגיות מספר 1 שלך! חיסלת עוגיה שלמה אחת!!!

עוגת דובדבנים

חומרים
בצק
200 גר' חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר
קורטוב מלח
אבקת אפיה
סוכר וניל
4 חלמונים
1 שמנת חמוצה 15%
1/2 2 כוסות קמח

דובדבנים
2 צנצנות דובדבנים חמוצים ללא חרצנים (או כל פרי אחר בהתאמה)

פירורים (במקור, ממתכון של עוגת גבינה)
1/2 כוס קמח תופח
1/6 כוס סוכר
50 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון

תבנית גדולה מלבנית או פיירקס מלבני.

כך נכין
  1. להכנת הפירורים, מעבדים במעבד מזון (או בידיים) קמח, סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת פירורים.
  2. מוסיפים חלמון ומעבדים קצת עד לקבלת פירורי בצק לחים.
  3. מהדקים בידיים לעובי 1/2 ס"מ על תבנית אפיה משומנת ואופים עד להזהבה כ-20 דקות ב-180 מעלות.
  4. מצננים לחלוטין ומפוררים את הבצק האפוי לפירורים.
  5. שומרים אותם בצד.
  6. מוציאים את הדובדבנים לתוך מסננת ומשאירים בצד, כדי שכל הנוזלים יזלגו החוצה.
  7. ממיסים חמאה על אש קטנה או במיקרוגל. מורידים מהאש.
  8. לתוך תערובת חמאה מומסת חמה מוסיפים את כל החומרים האחרים.
  9. מערבבים הכל עד קבלת בצק אחיד.
  10. מעבירים את הבצק לתבנית מלבנית משומנת היטב (אני בדרך כלל משמנת בחמאה או בשמן).
  11. מניחים את הדובדבנים המסוננים על הבצק.
  12. מכניסים לתנור ואופים כ-30-35 דקות ב-180 מעלות.
  13. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים טיפה.
  14. מפזרים מעל את הפירורים.
  15. עדיף לחתוך את העוגה בעודה חמה.
  16. עדיף להגיש את העוגה קרה.
כעקרון, עוגה זו בעיקרה היא עוגת יום ההולדת שלי ושל אחי. רק שבמקום הפירורים, אמא שלי הייתה מכינה קרם מחלבונים מוקצפים. כשהוא לא מנסה להיות נחמד, אבא שלך לא כל כך אוהב את החלבונים המוקצפים, כך שהחלפתי אותם בפירורים. יצא לא רע בכלל.

טארט אגסים וקרם שקדים

המתכון הוא מספר "עוגות, עוגיות וקינוחים" של אורנה ואלה (בעמ' 120). רק הקטנתי את הכמויות של הסוכר - בבצק במקום 2/3 כפית סוכר שמתי 1/3 כפית; ובקרם במקום 1/2 כוס סוכר שמתי רק 1/4.

בתיאבון! אני אשמח לדעת אם מי מהקוראים שלנו ניסה את אחת העוגות וגם אהב אותן...:)

If you are interested in any of these recipes, please let me know. It would be my pleasure to translate them for you.

אין תגובות:

Related Posts with Thumbnails